To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68267 

Re: Vraagstuk over gps-toestellen

Ik probeerde a op te lossen:
-3/2x3+24x2-72x
Ik deelde het door 2 zodat er geen breuk in zat.
-3x3+12x2-36x=0
-3x(x2+4x-12) = 0
-3x = 0 of x2+4x-12 = 0
Ik zocht de discriminant, maar ik kwam 2 foutieve oplossingen.

Volki
3de graad ASO - maandag 27 augustus 2012

Antwoord

Je moet niet delen door 2 maar vermenigvuldigen met 2.

-3x3+48x2-144x=0

Dan eerst '-3x' buiten haakjes halen. Waarom? Dat zul je dan wel zien want dan je de rest eenvoudig ontbinden in factoren. Dat geeft dan 3 oplossingen.

WvR
maandag 27 augustus 2012

 Re: Re: Vraagstuk over gps-toestellen 

©2001-2025 WisFaq