Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe extremumproblemen oplossen

Hallo

Ik ben niet zeker of mijn berekening klopt om de extrema van de funtie te vinden.

f(x)= -x4+8x2+9

f'(x)= -4x3+16x
f''(x)=-4·3·x2+16
f''(x)= -12x2
f'''(x)= -24

Ik weet het niet. In mijn handboek staat het niet geschreven. En ik heb geen cursus...

Dankuwel.

K
3de graad ASO - vrijdag 24 augustus 2012

Antwoord

Geen handboek en geen cursus? Tja... dat schiet lekker op.

Maxima en minima kan je vinden door de afgeleide te bepalen, de afgeleide nul te stellen, een tekenverloop te maken en vast te stellen waar zich mogelijkerwijs een maximum f minium voordoet.

Zie Maximum- en minimumvraagstukken voor een voorbeeld.

Ga een cursus doen en koop een handboek.

WvR
zaterdag 25 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq