Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wat is juist?

Hey

Ik probeer dus de snijpunten te vinden van f(x) = x^3-3^2+2

Voor de snijpunt(en) met x-as begon ik met horner

1 -3 0 2
1 1 -2 0
1 -2 -2 0

(x+1)(x2-2x-2)
|b2-4ac = (-2)2-4*1*(-2)= 4 0
|
| x1 = 1 en x2= 2

maar op mijn grafiek stond er op dat er 3 snijpunten zijn met de x-as 2 positieve en 1 negatieve.Wat doe ik fout?

K
3de graad ASO - donderdag 23 augustus 2012

Antwoord

Fout 1: de ontbinding: $(x-1)(x^2-2x-2)$
Fout 2: de discriminant: $(-2)^2-4\times1\times(-2)=12$
Fout 3: de nulpunten: $1$, $1+\sqrt3$, $1-\sqrt3$

kphart
donderdag 23 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq