Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule met onbekende en haakjes

300=45(x-1,72)+8·(x-3,82)/0,1
x=5,464
Ik wil graag de stappen weten hoe zij aan het antwoord komen.

Alvast bedankt!

Neri
Student hbo - dinsdag 21 augustus 2012

Antwoord

Het kan op veel manieren, maar het kan zo:

\begin{array}{l} 300 = 45 \cdot (x - 1,72) + 8 \cdot (x - 3,82)/0,1 \\ 30 = 4,5 \cdot (x - 1,72) + 8 \cdot (x - 3,82) \\ 30 = 4,5x - 7,74 + 8x - 30,56 \\ 30 = 12,5x - 38,3 \\ 12,5x = 68,3 \\ x = \frac{{68,3}}{{12,5}} \approx 5,464 \\ \end{array}

De eerste stap is lastig. Je moet maar kijken of je 't allemaal kan volgen. Anders maar even vragen hoe 't zit.
Hopelijk helpt het.

WvR
dinsdag 21 augustus 2012

©2001-2025 WisFaq