Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som- en verschilformules

Ik moet bewijzen dat
1 cos(a-b)=(1+tana*tanb)*cosa*cosb is
2 cota-cotb=sin(b-a)/sina*sinb
a=alpha en b=beta
weet niet echt hoe ik eraan moet beginnen

gerthe
3de graad ASO - maandag 20 januari 2003

Antwoord

Hoi,

Hier moet je de som- en verschilformules toepassen...
cos($\alpha$-$\beta$)=
cos($\alpha$).cos($\beta$)+sin($\alpha$).sin($\beta$)=
(1+tg($\alpha$).tg($\beta$)).cos($\alpha$).cos($\beta$)

cotg($\alpha$)-cotg($\beta$)=
cos($\alpha$)/sin($\alpha$)-cos($\beta$)/sin($\beta$)=
(cos($\alpha$).sin($\beta$)-sin($\alpha$).cos($\beta$))/(sin($\alpha$).sin($\beta$))=
sin($\beta$-$\alpha$)/(sin($\alpha$).sin($\beta$))

Groetjes,
Johan

andros
dinsdag 21 januari 2003

©2001-2024 WisFaq