Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eerst veeltermfunctie en dan afgeleide functie

Hey
Ik kom er niet aan uit bij deze oefening? Kan u me helpen?
Ik moett het eerst als een veeltermfunctie schrijven en daarna moet ik het voorschrift van de afgeleide functie berekenen.
f(x) = 2x(5-x)(x+8)
Waar te beginnen?
Alvast bedankt!

L
3de graad ASO - maandag 20 augustus 2012

Antwoord

Ik geloof dat je nu na 6 keer eindelijk de juiste opgave hebt doorgegeven. De werkwijze is hetzelfde:

f(x)=2x(5-x)(x+8)
f(x)=(10x-2x2)(x+8)
f(x)=10x2+80x-2x3-16x2
f(x)=-2x3-6x2+80x

f'(x)=-6x2-12x+80

Hopelijk helpt dat. Misschien moet je de volgende keer 's proberen meteen de juiste opgave in te sturen.

WvR
maandag 20 augustus 2012

 Re: Eerst veeltermfunctie en dan afgeleide functie 

©2001-2024 WisFaq