Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide rationale functies

Voor mijn vakantietaak moet ik dit vraagstuk oplossen maar ik kan na 2 uur zoeken nog altijd niet het functievoorschrift vinden om zo mijn vraagstuk op te lossen.

vraagstuk:

De straal van de cirkel neemt toe met 4,2 cm per seconde. Zoek de snelheid waarmee de oppervlakte van de cirkel vergroot, op het ogenblik dat de straal 10 cm is (in cm2/s)

Ik dacht dat ik de gemiddelde verandering moest gebruiken maar ik vind nog steeds het antwoord niet.

Kimber
Overige TSO-BSO - zondag 19 augustus 2012

Antwoord


De oppervlakte functie als functie van de straal is O(r)=$\pi$r2
Differentieren levert dO/dt=dO/dr·dr/dt=2$\pi$r·dr/dt=2$\pi$r·4,2.
Invullen van r=10 levert dan 2·$\pi$·10·4,2.

hk
maandag 20 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq