\require{AMSmath} Kortste routes bepalen De volgende opgave staat in math for all opgave 12 tekening 2:Math4all-d15-print-lt.htmlHoeveel kortste routes zijn er mogelijk in deze roosters van punt A naar punt B?1. (7,2)·(6,3)2. (7,2)·(4,1) maar het antwoord was (7,2)·(4,3) ? bouddo Leerling mbo - maandag 13 augustus 2012 Antwoord Goed opgemerkt, maar 1 keer 'rechts' kiezen uit 4 is toch hetzelfde als 3 keer 'omhoog' kiezen uit 4? Meer in 't algemeen kan je stellen:$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ {n - k} \\\end{array}} \right)$Een bewijs is te doen...Volgens de definitie:$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right) = \frac{{n!}}{{k! \cdot \left( {n - k} \right)!}}$Dus:$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ {n - k} \\\end{array}} \right) = \frac{{n!}}{{\left( {n - k} \right)! \cdot \left( {n - \left( {n - k} \right)} \right)!}} = \frac{{n!}}{{(n - k)! \cdot k!}}$Wiskunde is cool... WvR dinsdag 14 augustus 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
De volgende opgave staat in math for all opgave 12 tekening 2:Math4all-d15-print-lt.htmlHoeveel kortste routes zijn er mogelijk in deze roosters van punt A naar punt B?1. (7,2)·(6,3)2. (7,2)·(4,1) maar het antwoord was (7,2)·(4,3) ? bouddo Leerling mbo - maandag 13 augustus 2012
bouddo Leerling mbo - maandag 13 augustus 2012
Goed opgemerkt, maar 1 keer 'rechts' kiezen uit 4 is toch hetzelfde als 3 keer 'omhoog' kiezen uit 4? Meer in 't algemeen kan je stellen:$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ {n - k} \\\end{array}} \right)$Een bewijs is te doen...Volgens de definitie:$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right) = \frac{{n!}}{{k! \cdot \left( {n - k} \right)!}}$Dus:$\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ {n - k} \\\end{array}} \right) = \frac{{n!}}{{\left( {n - k} \right)! \cdot \left( {n - \left( {n - k} \right)} \right)!}} = \frac{{n!}}{{(n - k)! \cdot k!}}$Wiskunde is cool... WvR dinsdag 14 augustus 2012
WvR dinsdag 14 augustus 2012
©2001-2024 WisFaq