Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68137 

Re: Twee driehoeken en oppervlakte

Dag Kn,
Is een van die drie punten dan als D te noemen op de zijde |BC| van driehoek ABC ?Dan kan ik door die keuze vrij zeggen dat |BD|=2*|CD|.proj |AB| op BC is |BS| en proj |AD| op |BC| is |SD| en proj |AC| op |BC| is |SC| als S het eerste punt is op |BC|vanuit B gezien.Hoe nu verder ?
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 12 augustus 2012

Antwoord

Rik,
Verdeel BC in drie gelijke delen.Ik neem aan dat je weet hoe dat moet.Kies D zo dat BD=2CD .Nu is oppervl.DABD=2oppervl.DACD.

kn
zondag 12 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq