Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bosbeplanting

Goede dag,
Ik heb volgend probleem als volgt opgelost.
Er wordt een vals plafond gemaakt op een zolder en dit wordt met isolatie bedekt...
Het grondvlak meet 12 op 8 meter .Het plafond komt op 2,6 m van de vloer van de zolder en de hoogte van de volledige zolder is 3,8 meter.
Hoeveel m2 isolatie heb ik nodig om dit plafond te bedekken?

Oplossing :
8/(3,8)=x/(3,8-2,6)
8/(3,8)=(x)/(1,2) en 8*1,2=3,8(x) (plafond op 1,2 meter van de top van het dak)
8*1.2/3.8=x
x=2,526315789 is de breedte van het plafond
Ik vermenigvuldig nu met 12 en bekom:
12*2.526315789=30,31578947 of afgerond 30,32 m2.
Het antwoord is als 28 m2 gegeven...
Zit het goe met mijn oplossing ?
Groeten,
Rik

=

Rik Le
Iets anders - vrijdag 10 augustus 2012

Antwoord

Omdat je niet aangeeft hoe de zoldering er uit ziet, is de vraag eigenlijk niet te beantwoorden. Ik ben er maar vanuit gegaan dat het de vorm van een regelmatige piramide is.
De verkleinfactor bedraagt 1,2/3,8 en zoals bekend groeien oppervlaktes kwadratisch mee.
Van je oorspronkelijke bodem van 96 m2 blijft dus over (1,2/3,8)2 x 96 = 9,57 m2.
In je vraag lees ik dat deze tussenvloer geïsoleerd wordt. Dat komt m.i. dus neer op 9,57 m2, tenzij je beide kanten doet.
Maar misschien moeten de opstaande wanden van de ruimte ook gedaan worden.
Al met al een enigszins vaag probleem met een wel erg vreemde werktitel (bosbeplanting).
Bovendien gooi je in je berekening nog altijd zomaar een variabele x op tafel zonder te vertellen wat je ermee bedoelt. Dat maakt het niet steeds eenvoudig om je inbreng te kunnen volgen.

MBL
vrijdag 17 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq