Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoek en rechthoek

Hallo Wisfaq-team,
Gegeven is een zijde van een driehoek AB=2,4cm.Construeer een driehoek ABC die dezelfde oppervalkte heeft als de rechthoek MNPQ met lengte MN= 3,3cm en breedte NP= 1,5 cm
Gelijkaardig probleem als het voorgaande dat ik doorstuurde.
Ook hierbij graag wat hulp aub.
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 9 augustus 2012

Antwoord

De rechthoek heeft oppervlakte 4,95.
De hoogte van de driehoek moet dan 4,125 worden omdat 1/2 x 2,4 x 4,125 = 4,95.

Als je deze hoogte niet van een liniaal wilt/kunt aflezen,dan zou je deze hoogte h kunnen construeren als vierde evenredige in de verhouding 1,2 : 3,3 = 1,5 : h.
Deze constructie is je uiteraard bekend.


MBL
maandag 20 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq