Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen oplossen op GRM

Hallo

Ik moet deze volgende oefeningen oplossen via GRM (TI-84 Plus)
maar ik weet niet meer hoe het moet en als ik het probeer krijg ik steeds een foutief antwoord.

4log 0,08 moet normaal gezien 4 uitkomen( staat in mijn handboek), maar ik kom -4 uit?

100log 12 moet normaal gezien 3 uitkomen (staat in HB), maar ik kom 107 uit?

0.3log 1.6 = bestaat niet (staat in hb), maar ik kom 0.3 uit?

Hoe moet ik het correct invoeren op mijn GRM?

Alvast bedankt

ps ik wil het zo snel en goed mogelijk maken om mijn taak af te werken , want met deze taak heb ik ook een waarschuwing gekregen voor volgend jaar :(.

Tugba
3de graad ASO - woensdag 8 augustus 2012

Antwoord

Maak gebruik van deze regel:

$
{}^a\log (b) = \large\frac{{\log (b)}}{{\log (a)}}
$

Zie 1. Rekenregels machten en logaritmen en dan regel L2

Je zult dan benaderingen vinden van je opgaven. Ze komen geen van alle 'mooi' uit, dus gewoon verstand op nul en intikken in je GR.

4log(0,08)=log(0,08)/log(4)-1,8219290...

Helpt dat?

WvR
woensdag 8 augustus 2012

 Re: Logaritmen oplossen op GRM 

©2001-2024 WisFaq