Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Groeifactor per maand

een spaartegoed van 1000 eur wordt 1 januari 1990 op de bank gezet tegen 4,5 % rente
a. wat is de groeifactor
b.hoeveel bedraagt het rentepercentage p. maand
stel een formule op van k(t)
c.hoeveel bedraagt dit kapitaal op 1 juli 2003
d. in welk jaar is dit kapitaal voor het eerst meer dan verdubbeld

a. gf=1,045
b als de groeifactor 1.045 per jaar is dan is het rente percentage per maand (1-1.045)12=0,45/12 =permaand=0,003125p maand=0,3125% per maand
c K(t)=1,045t ·1000
d juli=7/12=0,583 dus K(13,58)=1,04513,58
e.1,045t=2
t=log2/log 1,045

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 7 augustus 2012

Antwoord

a. ok
b. nee de groeifactor per maand is $1,045^{\frac{1}{12}}$
c. K(t)=1000·1,045t
d. moet dat niet 13 jaar en 6 maanden zijn?
e. idee is goed, maar wat is nu het antwoord?

WvR
dinsdag 7 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq