Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68114 

Re: Beginwaarde probleem

Bedankt voor u antwoord. Ja ik zie waar ik de fout in ga, ik primitiveerde 1/y en dat leverde me ln(y), maar ik moet natuurlijk gewoon y primitiveren naar 1/2y2=t+k.
y2=2t+2k.
y=(2t+2k)^1/2
10=(2·0+2·k)^1/2
100=2·k met k=50
y(t)=(2t+2·50)^1/2
klopt het zo wel of maak ik ergens nog fouten?
vriendelijk bedankt.

robin
Student universiteit - dinsdag 7 augustus 2012

Antwoord

Dit is inderdaad de oplossing; alleen is de $k$ niet echt belangrijk maar de $2k$ wel, ik zou dus nog $100$ i.p.v. de $2\cdot50$ schrijven.

kphart
woensdag 15 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq