Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68101 

Re: Derdemachtswortel van een complex getal

Bedankt voor je hulp, maar het is nog niet helemaal duidelijk.

Ik snap wat je doet, alleen snap ik niet hoe je de stappen
3√(-2 + 11i) = -2 + i
en
3√(2 + 11i) = 2 + i
uitwerkt. Als ik a + bi voor z substitueer in de vergelijking z3 = 2 + 11i of z3 = 2 - 11i kom ik niet verder.

Ruben
Student universiteit - zondag 5 augustus 2012

Antwoord

Ruben,
Er zijn natuurlijk wel manieren om de n-de machtswortel uit complexe getallen te trekken. Hier is dat niet nodig. In dit geval is de modulus van z=2+11i gelijk aan √125=53/2,zodat 3√|z|=√5. Dus de derdemachtswortel is a+bi met a2+b2=5.Zo lukt het wel.

kn
dinsdag 7 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq