Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een fruitautomaat

Een fruitautomaat heeft drie vensters waarachter banden met plaatjes draaien. Op elke band staan 20 plaatjes en je brengt ze in beweging door aan de hendel te trekken. 砷n druk op de knop en de banden stoppen. Zie je nu 3 dezelfde plaatjesdan win je een bepaald bedrag. Van de plaatsjes is per band het aantal op die band als volgt aangegeven:
plaatje   band1  band2 band3
bar 1 2 3
bel 8 1 7
pruim 2 7 3
sinaasappel 2 2 0
citroen 0 0 5
a. Hoeveel mogelijkheden zijn er in totaal?
b. Op hoeveel manieren kun je drie keer bar krijgen?
c. Op hoeveel manieren kun je drie keer sinaasappel krijgen?
d. Hoe groot is de kans dat je iets wint?

a. ik denk 203 mogelijkheden
b. 1򈭽 mogelijkheden?
c. 3x sinaasappel op 3򊤈 mogelijkheden? Of op 7򈭼=0 mogelijkheden?
d. P(winst)=(2+56+52+64)/203?

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 4 augustus 2012

Antwoord

a. ok
b. 1򈭿=6
c. kan niet, dus 0 mogelijkheden
d. 3x bar, 3x bel of 3x pruim: (6+56+42)/203

WvR
zaterdag 4 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq