Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 68075 

Re: 2x2 matrix bepalen

bedankt voor de snelle reactie, toppie! Ik heb de vraag verder uitgewerkt, graag hoor ik graag of ik het vraagstuk goed uitwerk.

als volgt heb ik de 2x2 matrix bepaalt:
2a11+3a12=9 +
-2a11+a12=-5

dit levert: 4 a12 = 4 -- a12=1 en levert:
2a11+3*1=9 -- a11=3

en

2a21+3a22=4 +
-2a21+a22=-12

dit levert: 4 a22= -8 -- a22=-2
2 a21 + 3*-2 = 4 -- a21=5

vervolgens:
(9) (-5) (22)
3 * (4) + 1 * (-12) = (0)
en
(9) (-5) (55)
5 * (4) - 2 * (-12) = (44)

levert een matrix A op van (22 55)
(0 44)

Robin
Student universiteit - woensdag 1 augustus 2012

Antwoord

Sorry dat het even heeft geduurd (vakanties en een vraag die op een verkeerde plek was terecht gekomen)
Tot a11=3 en a12=1
en
a21=5 en a22=-2
ben ik het met je eens.
Wat je daarna doet snap ik niet.
Je bent nu toch klaar?
De matrix A is:

hk
vrijdag 3 augustus 2012

©2001-2024 WisFaq