Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe nulpunt vinden bij 2 breuken?

Hallo

Zoals mijn titel het zegt wil ik graag weten hoe je de nulpunt van deze formule kan vinden.

-25/72t3 + 25/6t2

Alvast bedankt.

sofie
3de graad ASO - dinsdag 31 juli 2012

Antwoord

Er moet dan gelden:
-25/72t3 + 25/6t2=0, dus
25/6t2=25/72t3 dus (kruislings vermenigvuldigen):
72t3·25=25·6t2 dus
72t3·25-25·6t2=0.
25·t2·(72t-6)=0
t mag geen 0 zijn, dus je houdt over 72t-6=0, dus t=1/12.


hk
dinsdag 31 juli 2012

©2001-2024 WisFaq