Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aftrappen voetbalwedstrijden

Bij een voetbaltoernooi wordt aan het begin van elke wedstrijd getost welke ploeg mag aftrappen. Tijdens dit toernooi speelt Cambuur 4 wedstrijden. Gevraagd wordt de kans dat Cambuur minstens 3 keer mag aftrappen.
Is dat: 1/2·1/2·1/2·1/2=1/16?

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 28 juli 2012

Antwoord

Er zijn 5 manieren waarop dit kan. Neem 'C' voor Cambuur en 'A' voor de tegenpartij...

CCCA
CCAC
CACC
ACCC
CCCC

Deze gebeurtenissen zijn allemaal even waarschijnlijk. In totaal zijn er $2^{4}=16$ verschillende manieren waarom dit kan verlopen.

P(minsten 3 keer C)=$5\cdot(\large\frac{1}{2})^{4}$

WvR
zondag 29 juli 2012

 Re: Aftrappen voetbalwedstrijden 

©2001-2024 WisFaq