Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

School- en eindexamen

In de volgende tabel worden de resultaten van schoolexamen (SE) en het centraalexamen (CE) van een bepaaldse school vergeleken. de getallen zijn percentages die zijn ontstaan uit gemiddelden over vele jaren.
        SE
CE 4 5 6 7 8
4 10 11 8 3 0
6 5 5 14 13 4
7 0 2 7 12 6
  1. Hoe groot is de kans dat iemand op het SE een 5 scoort, op het CE een voldoende haalt?
    ik heb kans=7/18, omdat 11 leerlingen zijn die een 5 scoren en 5 leelingen een 6 en 2 leerlingen een 7 is dit goed?
  2. hoe groot is de kans dat iemand op het CE beter scoort dan op het SE?
    ik heb 29/100 (aantal leerlingen geteld die op CE beter scoorden gedeeld door het totaal aantal leerlingen) is dit goed?

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 28 juli 2012

Antwoord

a. Lijkt me goed.
b. Dat moet 19/100 zijn. Die 10 van CE=4|SE=4 telt niet mee.

WvR
zondag 29 juli 2012

©2001-2024 WisFaq