Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Domein en bereik

Gegeven de functie g(x)=1/2x3-50x2
Gevraagd wordt algebraisch de nulpunten te berekenen en met welke instellingen de GR de grafiek van G no juist in beeld komt voor de x waarde is dat geen probleem nulpunten geven x=0, x=-15 en x=15
nu neem je het domein net iets groter zodat de nulpunten erop passen maar hoe zit dat met het bereik hoe weet je nou wat de maximale waarde is en de minimum waarde dat kun je met afgelijde doen maar dan moet je eerst differentieren en dan x in de functie invullen bestaat er geen makkelijkere manier?

bouddo
Leerling mbo - zondag 22 juli 2012

Antwoord

Nee, makkelijker kan het niet. Bij een functie met 'een beetje body' is het bereik niet zonder meer te bepalen. Er zal dan niet zonder de afgeleide gewerkt kunnen worden.
Dat je 'afgelijde' schrijft, geeft toch niet aan dat al deze stof een lijdensweg is, hè?

MBL
zondag 22 juli 2012

©2001-2024 WisFaq