Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

A berekenen uit de vectorvoorstelling

Ik denk dat er een fout in het boek zit of kan het volgende vraagstuk toch gedaan worden ik zie n.l geen vector w en er komt uit a. komt a= -5 v a=3 uit b. komt a=3 ik kan niet zien hoe je dit moet oplossen

Gegeven zijn de vectoren v=1/2+L{(a+2)/3)
a. Bereken a zo, dat v en w evenwijdig zijn.
b. bereken a zo, dat |v|=|w|

bouddo
Leerling mbo - vrijdag 20 juli 2012

Antwoord

Als dit letterlijk overgenomen is, dan zie ik ook geen w.
Het is sowieso een raar verhaal.
Als L een getal is en a ook, dan staat er niets anders dan dat v een getal is!
En a kan geen vector zijn, want je schrijft a + 2 en je kunt geen vectoren optellen bij getallen.
Misschien toch iets verkeerds gelezen?

MBL
zaterdag 21 juli 2012

 Re: A berekenen uit de vectorvoorstelling 

©2001-2024 WisFaq