Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aankoop geschenk

Hallo,
De prijsd vna een geschenk ligt tussen 16 en 18 €.Het wordt betaal met 20 briefjes, deels met briefjes van 10 € en deels van 5 €. Hoeveel van elke soort gebruik ik en wat is de prijs van het geschenk?
Ik dacht hier aan:
160x180 met x de prijs van het geschenk
16010y+5(20-y)180 met y het aantal briefjes van 10 € en 20-y aantal briefjes van 5 €
Ik bekom dan 12y16.
Maar er zouden 3 oplossingen moeten zijn...en het geschenk 175 € kosten...
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 20 juli 2012

Antwoord

Uit 12y16 volgt toch y = 13 of y = 14 of y = 15 wat 3 oplossingen zijn.

MBL
vrijdag 20 juli 2012

©2001-2024 WisFaq