Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Getal tussen 700 en 800 gelegen

Goede dag,
Een getal ligt tussen 700 en 800. Cijfer eenheden is 2 groter dan dit van de tientallen.Verwissel de honderdtallen en de tientallen van plaats dan vind je een getal dat 360 kleiner is dan het oorspronkelijk getal.
Honderdtallen is 7 , tiental x en eenheden x+2
Ik rekende :
7+10x+x+2=7·10x+7+x+2-360
Ik kom uit op x=6 en eenheden dan op 8
Maar het cijfer moet 735 zijn en niet 768....
Wat loopt er mis?
Groeten,
rik

Rik Le
Iets anders - vrijdag 20 juli 2012

Antwoord

Beste Rik,
Het eerste getal moet zijn: 700+10x+x+2
Het tweede: 100x+70+x+2.
Verschil 360 geeft inderdaad x=3.
Groeten,
Lieke.

ldr
vrijdag 20 juli 2012

©2001-2024 WisFaq