Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67990 

Re: Afhankelijkheid aantonen

a=-b(L+M/3)/(3L+M)

ik kan niet zien dat a=-3b is hier kun je dat algebraisch laten zien ?

bouddo
Leerling mbo - maandag 16 juli 2012

Antwoord

De breuk (L + M/3) / (3L + M) heeft de waarde 1/3 (zolang de noemer niet 0 is).
Dan staat er toch a = -1/3.b ?!
In het vorige antwoord is dit fout opgeschreven zie ik nu. Dat wordt meteen even gecorrigeerd.
Maar of het nou 3, 1/4 of 7 was geweest, als a een veelvoud is van b zijn ze afhankelijk.

MBL
maandag 16 juli 2012

©2001-2024 WisFaq