Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67978 

Re: Vectorvoorstelling bepalen

sorry dat antwoord was de vraag op bepaal een vector voorstelling van de drager AC
x=5 hadden zij ook als antwoord nu bedoelde ik mijn vv van de drager ac klopt niet met hun vv ik heb (5,0,0)+L(0,1,-1) en zij hebben:(5,0,0)+L(0,1,1)?

bouddo
Leerling mbo - donderdag 12 juli 2012

Antwoord

Ten eerste is het gebruikelijk om een vectorvoorstelling ook een linkerlid te geven. Dat kan simpelweg de letter v zijn, maar als er getallen bekend zijn schrijft men meestal (x,y,z).
Begin je vv dus liever met v = .... of met (x,y,z) = .......

Ten tweede: met A = (5,0,0) en C = (5,5,5) is c - a = (0,5,5) = 5(0,1,1) en dus hebben zij gelijk.

MBL
donderdag 12 juli 2012

©2001-2024 WisFaq