Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen toepassen

Ik heb de vraag 16 x 0,88t = 4kg,
En ik moet nu de 't' berekenen doormiddel van het toepassen van logaritmen.
Ik heb alleen geen idee hoe dit moet, help?

Jannem
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 10 juli 2012

Antwoord

Deel eerst eens door 16.
Je krijgt 0,88t = 0,25.
Dit levert op t = 0,88log(0,25) waarmee je het exacte (zo heet dan dan) antwoord hebt.
Wil je weten waar dit ongeveer op neerkomt, dan wordt het tijd je GR te pakken en in te tikken
log(0,25) / log(0,88)

MBL
dinsdag 10 juli 2012

©2001-2024 WisFaq