Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule voor Excel

Geachte, even hulp nodig voor een excel formule.
hoe maakt men volgende formule, bv. als iets grooter of gelijk is aan 10 en kleiner of gelijk aan 12 dan vermenigvuldigen met 0,15. ander voorbeeld als iets grooter of gelijk is aan 12 en kleiner of gelijk is aan 16 dan vermenigvuldigen met 0,2.

wallae
Iets anders - zaterdag 7 juli 2012

Antwoord

Hallo

Stel dat het getal in cel D4 staat, en dat het resultaat in cel D5 moet staan, zet dan in cel D5 :

=ALS(EN(D4=10;D4=12);D4*0,15;D4*1)

of in het tweede geval :

=ALS(EN(D4=12;D4=16);D4*0,2;D4*1)

Lukt het?

LL
zaterdag 7 juli 2012

 Re: Formule voor Excel 

©2001-2025 WisFaq