Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Haakjes wegwerken

Ik dien de volgende formule uit te werken zonder haakjes.

3(a + 2f) - (4f - a) - 4a

Dan zou ik het volgende doen: 3·a+3·2f vervolgens raak ik de volgorde kwijt hoe ik verder moet rekenen. Kan jij mij laten zie hoe ik verder moet gaan en het liefst ook het antwoord erbij geven. Dan kan ik weer verder puzzelen met mijn andere opgaven.

erik
Leerling mbo - dinsdag 3 juli 2012

Antwoord

Je start goed! Daar gaan we:
3.a + 3.2f - 4f + a - 4a = 3a + 6f - 4f + a - 4a = 0a + 2f = 2f

Natuurlijk kun je hierin best wat stapjes weglaten, al naar gelang je vaardigheid.

MBL
dinsdag 3 juli 2012

©2001-2024 WisFaq