Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vectorvoorstelling van een vlak in een kubus

Waarom is een vectorvoorstelling van het vlak

BOG van kubus ABCDEFGH met O=D

OA=a en OH=b en OC=C
v=L(b+C)+M(a+c)

Ik kan niet zo snel zien dat een punt op de lijn DG gelijk is aan L(b+c) en een punt op de lijn BG gelijk is aan M(a+c)

bouddo
Leerling mbo - maandag 2 juli 2012

Antwoord

Als steunvector neem je één van de vectoren die het eindpunt in vlak OBG hebben. De simpelste keuze is dan natuurlijk vector OO, dus de nulvector.
Als richtvectoren zijn OB en OG zeer geschikt, maar BG zou natuurlijk ook kunnen.
OB = OA + OC = a + c
OG = OC + OH = c + b
Vandaar!

MBL
maandag 2 juli 2012

©2001-2024 WisFaq