Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectoren

Ik kom niet uit het volgende vraagstuk kan iemand mij opweg helpen?:

Bepaal a zodat de punten A(-1,3,4)B(2,0,1)en C(a,2,3) op een lijn liggen,
b Laat zien dat OA, OB en OC een afhankelijk stel vectoren vormen,
c Laat zien dat OA=(1,1,0), OB=(0,1,2)en OC=(5,2,0) een onafhankijk stelsel vormen

bouddo
Leerling mbo - dinsdag 26 juni 2012

Antwoord

Stel een vv op van de lijn door A en B.
Vul daarna de coördinaten van C in.
Moet lukken.

Enne, wil je de spelregels van Wisfaq nog eens doorlezen! Je moet iets laten zien van een eigen inspanning en niet alleen reeksen sommetjes insturen. We zijn namelijk geen huiswerkinstituut!
OK??

MBL
woensdag 27 juni 2012

©2001-2024 WisFaq