Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Plaatsvectoren

De volgende opgave vergt een beetje veel inzicht ik heb een schets gemaakt maar bij het opstellen van de plaatsvectoren kom ik in de problemen kan iemand me helpen ?

gegeven is een driehoek OAB A heeft als plaatsvectora en B heeft als plaatsvector b
Op lijnstukOB ligt een punttussen O en B zo, dat OP:PB=3:1
Het midden van lijnstuk AB heet Q.
Lijn PQ snijdtlijn OA in F.
a Druk de plaatsvectoren van de punten P en Q uit in a en b

hier loop ik vast hoekom je nu vanjuit O tot aan P met een plaats vector?

b bepaal een vv van lijn PQ uitgedrukt in a en b
c bereken de verhouding OA:AF

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 23 juni 2012

Antwoord

P ligt op OB dus de plaatsvector van P is iets van getal·b.
Uit de verhouding OP:PB=3:1 volgt dat getal=3/4.
Dus de plaatsvector van P is 3/4b.

hk
zaterdag 23 juni 2012

©2001-2024 WisFaq