Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmen op GR

Hallo,

Ik moet voor school een grafiek maken van de functie: 2logx
niet al te moeilijk, leek mij, echter kan ik er niet meer achter komen hoe ik dit moet invoeren op mijn GR, ik heb zelf een Texas instruments TI-84 plus.

Nu heb ik het geprobeerd op de manier zoals omschreven op deze site voor de TI-83, maar dit zonder resultaat, de positieve getallen lukten mij wel, maar ik moet een grafiek maken van -3 tot 3

Voor de positieve getallen heb ik gevonden:
2log1= 0
2log2= 1
2log3= 1,585(afgerond)

Echter het lukt mij niet om de 0 en de negatieve getallen te berekenen.

graag zou ik willen weten hoe dit moet.

Groeten Davy

Davy
Leerling mbo - donderdag 21 juni 2012

Antwoord

De logaritme van getallen die kleiner of gelijk zijn aan 0 bestaat (toch?) niet. Tussen -3 en 0 krijg je dan ook niks te zien.
Wat het intikken betreft: als je bedoelt 2log(x), dan tik je in log(x)/log(2) en je gebruikt gewoon de knop waarop 'log' staat.
Bedoel je echter 2.log(x), dan is het grondtal 10 en je tikt in 2xlog(x).
Vermoedelijk is het de eerste versie, dus met grondtal 2.
Dan kun je zelfs de GR omzeilen door handige x te kiezen.
Vanwege het grondtal zouden dat kunnen zijn 1/4, 1/2, 1, 2, 4, 8, 16, 32.....

MBL
donderdag 21 juni 2012

©2001-2024 WisFaq