\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 67869 Re: Vierkantswortel Neej ik bedoel (grote) Vierkantswortel van (152/50 ) + (152/60) , zo staat dit in men oplossing en dat geeft als antwoord vierkantswortel van 8,25.Nu dit moet toch gelijk zijn aan (15/Vierkantswortel 50) + (15/Vierkantswortel 60)Niet? Koen Student universiteit België - dinsdag 19 juni 2012 Antwoord Ik hoop niet dat je probeert te veronderstellen dat $\sqrt {a + b}$ gelijk is aan $\sqrt a + \sqrt b$, want dat is niet het geval.Je kunt dit doen:$\sqrt {\frac{{15^2 }}{{50}} + \frac{{15^2 }}{{60}}} = \sqrt {\frac{9}{2} + \frac{{15}}{4}} = \sqrt {\frac{{18}}{4} + \frac{{15}}{4}} = \frac{1}{2}\sqrt {33}$...en dat is hetzelfde als $\sqrt {8,25}$Hopelijk klopt het nu allemaal een beetje? WvR dinsdag 19 juni 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Neej ik bedoel (grote) Vierkantswortel van (152/50 ) + (152/60) , zo staat dit in men oplossing en dat geeft als antwoord vierkantswortel van 8,25.Nu dit moet toch gelijk zijn aan (15/Vierkantswortel 50) + (15/Vierkantswortel 60)Niet? Koen Student universiteit België - dinsdag 19 juni 2012
Koen Student universiteit België - dinsdag 19 juni 2012
Ik hoop niet dat je probeert te veronderstellen dat $\sqrt {a + b}$ gelijk is aan $\sqrt a + \sqrt b$, want dat is niet het geval.Je kunt dit doen:$\sqrt {\frac{{15^2 }}{{50}} + \frac{{15^2 }}{{60}}} = \sqrt {\frac{9}{2} + \frac{{15}}{4}} = \sqrt {\frac{{18}}{4} + \frac{{15}}{4}} = \frac{1}{2}\sqrt {33}$...en dat is hetzelfde als $\sqrt {8,25}$Hopelijk klopt het nu allemaal een beetje? WvR dinsdag 19 juni 2012
WvR dinsdag 19 juni 2012
©2001-2024 WisFaq