Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie oplossen met Z

In een oefententamen kom ik de volgende vraag tegen waar ik niet uitkom:

Los Z op in C: Z4 = 1 + 2j

Nu zie ik in de uitwerkingen dat ze de functie omschrijven naar √40 · $e^{1,107}$j

Hieruit volgt na enig rekenwerk dat r=8√5 en $\Phi$=0,277+k·1/2$\pi$. Tot zover snap ik het verhaal nog.

Vervolgens komen er vier antwoorden:
$\Phi$=0 -$>$ Z0 = 8√5·$e^{0,277}$j
$\Phi$=1 -$>$ Z1 = 8√5·$e^{1,85}$j
$\Phi$=-1 -$>$ Z-1 = 8√5·$e^{-1,29}$j
$\Phi$=-2 -$>$ Z-2 = 8√5·$e^{-2,86}$j

Nu is mijn vraag waar bepaald wordt welke waarden voor K worden ingevuld in de formule! Dit kan ik nergens uit opmaken..

Alvast bedankt!

Henk
Student hbo - dinsdag 19 juni 2012

Antwoord

Dat gebeurt in je tabel; daar moet niet staan $\Phi=0$, etc, maar achtereenvolgens $k=0$, $k=1$, $k=-1$ en $k=-2$.

kphart
dinsdag 19 juni 2012

©2001-2024 WisFaq