Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tangens en sinus

Hallo,

Hoe berekent men exact: tan2t = 1/3
zelf kwam ik met tan t = 1/3
sin t = 1/3·cos t
cos 1/2 -t = 1/3·cos t

Maar dan? Volgens mij begin ik ook verkeerd,

Groeten,

Joost

Joost
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 januari 2003

Antwoord

Je begint helemaal niet zo slecht, maar je ziet twee dingetjes over het hoofd.
Ten eerste kan tan(t) ook -(1/3) zijn, zodat je veel meer oplossingen zult krijgen.

Ten tweede: 1/3 = 1/33 (kwadrateer beide vormen maar eens) en je hebt vast gezien dat dit behoort bij tan(30°) = tan(p/6)
Nu kun je waarschijnlijk wel verder.

MBL
zondag 19 januari 2003

©2001-2024 WisFaq