\require{AMSmath} Vergelijking met haakjes Kan iemand mij helpen deze vergelijking op te lossen? 5=w·8+(1-w)·4adhv de voorbeelden kom ik er ook niet uit :( Rens Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 juni 2012 Antwoord Oplossen: 5=w·8+(1-w)·4 Eerst de haakjes wegwerken: 5=w·8+4-4·w Gelijksoortige termen samennemen: 5=4·w+4 Links en rechts 4 eraf: 1=4·w Links en rechts delen door 4: $\large\frac{1}{4}$=w Opgelost! w=$\large\frac{1}{4}$ Zie ook 1. Een eenvoudige vergelijking oplossen WvR zondag 17 juni 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand mij helpen deze vergelijking op te lossen? 5=w·8+(1-w)·4adhv de voorbeelden kom ik er ook niet uit :( Rens Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 juni 2012
Rens Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 juni 2012
Oplossen: 5=w·8+(1-w)·4 Eerst de haakjes wegwerken: 5=w·8+4-4·w Gelijksoortige termen samennemen: 5=4·w+4 Links en rechts 4 eraf: 1=4·w Links en rechts delen door 4: $\large\frac{1}{4}$=w Opgelost! w=$\large\frac{1}{4}$ Zie ook 1. Een eenvoudige vergelijking oplossen WvR zondag 17 juni 2012
WvR zondag 17 juni 2012
©2001-2024 WisFaq