Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Percentage absorberende stof

Bij het volgende vraagstuk weet ik niet hoe ze in de uitwerking aan de formule:

l(d)=100·(0,73)d komen.

Vraagstuk:
Een doorzichtige kunstof absorbeert per cm 27% van het lichtdat erdoorheen valt.
Bereken in mm nauwkeurig hoe dik de kunstof moet zoijn om 50% van het lichtb te absorberen.

De uitwerking (die ik dus niet begrijp):

l(d)=100·(0,73)d
0,73d=1/2
d=0,73log1/2=2,2 cm =22 mm

bouddo
Leerling mbo - zondag 17 juni 2012

Antwoord

Dit is een typisch geval van exponentiële groei, dus zeg maar de wiskunde van klas 3. Je moet maar 's kijken.
Helpt dat?

WvR
zondag 17 juni 2012

©2001-2024 WisFaq