Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenkundige rijen

Hallo, ik heb een probleempje bij een vraagstuk:

Tijdens het zomerkamp van de scouts wordt een aardappelrace gehouden. Daartoe worden 8 aardappelen op een rechte lijn gelegd 1,8m van elkaar. De eerste aardappel ligt op 1,8m afstand van een mand. Een deelnemer start bij de mand en brengt de aardappelen 1 voor 1 naar de mand.
Welke afstand moet hij in totaal afleggen van start tot finish?

Ik denk dat de eerste term, U1 = 3,6 ; maar verder geraak ik niet..

Alvast bedankt!

Chris
2de graad ASO - zondag 17 juni 2012

Antwoord

Hallo Chris,

De eerste term is inderdaad 3,6. Ik neem aan dat je hebt geredeneerd: 1,8 meter heen + 1,8 meter terug = 3,6 meter totaal.
Doe nu hetzelfde voor de tweede aardappel, deze ligt 1,8 meter verder dan de eerste aardappel. De heenweg is dus 1,8+1,8=3,6 meter, de terugweg is ook 3,6 meter. Totaal dus ........?
Na de derde aardappel zie je waarschijnlijk wel hoeveel de afstand per aardappel groter wordt.

Lukt het nu wel?

GHvD
maandag 18 juni 2012

©2001-2024 WisFaq