\require{AMSmath} Methode van de onbepaalde coëfficiënten Ik heb ook een vraagje, dit snap ik dus omdat dit opgaand is. Hoe los ik dit op?Bij de deling van 3x3+ax2-x door 3x-2 is de rest gelijk aan 2. Bepaal a met de methode van de onbepaalde coeffeicienten.Ik heb de uitkomst meegekregen van de leerkracht, a = 4Maar hoeveel ik ook probeer, ik kan dit niet oplossen.Hopelijk kan u me helpenAlvast bedankt :D Bryan 2de graad ASO - zondag 10 juni 2012 Antwoord (3x3-ax2-x)/(3x-2)=x2+cx+d+2/(3x-2). Dus 3x3+ax2-x=(3x-2)(x2+cx+d)+2 3x3+ax2-x=3x3+(3x-2)x2+(3d-2c)x-2d+2 Dus a=3c-2 3d-2c=-1 -2d+2=0 Dus d=1 c=2 a=4 hk maandag 11 juni 2012 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb ook een vraagje, dit snap ik dus omdat dit opgaand is. Hoe los ik dit op?Bij de deling van 3x3+ax2-x door 3x-2 is de rest gelijk aan 2. Bepaal a met de methode van de onbepaalde coeffeicienten.Ik heb de uitkomst meegekregen van de leerkracht, a = 4Maar hoeveel ik ook probeer, ik kan dit niet oplossen.Hopelijk kan u me helpenAlvast bedankt :D Bryan 2de graad ASO - zondag 10 juni 2012
Bryan 2de graad ASO - zondag 10 juni 2012
(3x3-ax2-x)/(3x-2)=x2+cx+d+2/(3x-2). Dus 3x3+ax2-x=(3x-2)(x2+cx+d)+2 3x3+ax2-x=3x3+(3x-2)x2+(3d-2c)x-2d+2 Dus a=3c-2 3d-2c=-1 -2d+2=0 Dus d=1 c=2 a=4 hk maandag 11 juni 2012
hk maandag 11 juni 2012
©2001-2025 WisFaq