\require{AMSmath} Methode van de onbepaalde coëfficiënten Hallo,Ik heb volgende vraag in mijn handboek: Bepaal a en b zodat de deling van 3x3+ax2+31x+b door x2-5x+2 opgaand is.Gebruik de methode van de onbepaalde coëfficiënten.Ik begrijp eigenlijk niets van deze methode. Kan u mij het uitleggen?Alvast bedankt! Joren 2de graad ASO - zaterdag 9 juni 2012 Antwoord Uitgaande van D(x)=d(x)·q(x) geldt:3x3+ax2+31x+b=(x2-5x+2)(3x+c)3x3+ax2+31x+b=3x3+(c-15)x2+(6-5c)x+2cDit geeft:a=c-156-5c=31b=2cOplossen en je krijgt:c=-5a=-20b=-10Op deze link kan je meer voorbeelden vinden.Hopelijk helpt dat. WvR zaterdag 9 juni 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb volgende vraag in mijn handboek: Bepaal a en b zodat de deling van 3x3+ax2+31x+b door x2-5x+2 opgaand is.Gebruik de methode van de onbepaalde coëfficiënten.Ik begrijp eigenlijk niets van deze methode. Kan u mij het uitleggen?Alvast bedankt! Joren 2de graad ASO - zaterdag 9 juni 2012
Joren 2de graad ASO - zaterdag 9 juni 2012
Uitgaande van D(x)=d(x)·q(x) geldt:3x3+ax2+31x+b=(x2-5x+2)(3x+c)3x3+ax2+31x+b=3x3+(c-15)x2+(6-5c)x+2cDit geeft:a=c-156-5c=31b=2cOplossen en je krijgt:c=-5a=-20b=-10Op deze link kan je meer voorbeelden vinden.Hopelijk helpt dat. WvR zaterdag 9 juni 2012
WvR zaterdag 9 juni 2012
©2001-2024 WisFaq