\require{AMSmath} Omzetten M=FxaW=M/TbIk heb de formule Fxa/216Ik weet de F, hoe kom ik erachter wat de a is?F=20 tonGr Hester.reactieW = 197·103 mm3 Hester Leerling mbo - vrijdag 1 juni 2012 Antwoord Ik heb de 'eenheden' maar een beetje gegokt. In dat geval is F gelijk aan 20000, W=197·103 dus invullen geeft: $ \begin{array}{l} 197.000 = \frac{{20.000a}}{{216}} \\ 20.000a = 216 \cdot 197.000 \\ 20.000a = {\rm{42}}{\rm{.552}}{\rm{.000}} \\ {\rm{a = }}\frac{{{\rm{42}}{\rm{.552}}{\rm{.000}}}}{{20.000}} \approx {\rm{2128}} \\ \end{array} $ Zoiets. Je moet zelf dan nog maar even kijken hoe het met de eenheden zit, want dat stond er niet bij. WvR zaterdag 2 juni 2012 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
M=FxaW=M/TbIk heb de formule Fxa/216Ik weet de F, hoe kom ik erachter wat de a is?F=20 tonGr Hester.reactieW = 197·103 mm3 Hester Leerling mbo - vrijdag 1 juni 2012
Hester Leerling mbo - vrijdag 1 juni 2012
Ik heb de 'eenheden' maar een beetje gegokt. In dat geval is F gelijk aan 20000, W=197·103 dus invullen geeft: $ \begin{array}{l} 197.000 = \frac{{20.000a}}{{216}} \\ 20.000a = 216 \cdot 197.000 \\ 20.000a = {\rm{42}}{\rm{.552}}{\rm{.000}} \\ {\rm{a = }}\frac{{{\rm{42}}{\rm{.552}}{\rm{.000}}}}{{20.000}} \approx {\rm{2128}} \\ \end{array} $ Zoiets. Je moet zelf dan nog maar even kijken hoe het met de eenheden zit, want dat stond er niet bij. WvR zaterdag 2 juni 2012
WvR zaterdag 2 juni 2012
©2001-2024 WisFaq