Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67740 

Re: Gonio limiet

Bedankt voor de reactie, ik zou 'm echter zonder hopital op moeten kunnen lossen. Zou je me op weg willen helpen? Dank je!

Rico
Student universiteit - donderdag 31 mei 2012

Antwoord

Rico,
Een andere mogelijkheid is de reeksontwikkeling:
arcsin x= x+x3/6+3x5/40+... en arctan x=x-x3/3+x5/5-...
Deel teller en noemer door x en dan x naar 0 geeft limiet=1.

kn
donderdag 31 mei 2012

©2001-2024 WisFaq