\require{AMSmath} Vergelijkingen oplossen Hallo,Hoe los je deze vergelijking op?6-(-x+7)=2x-1Alvast bedankt! Tessa Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 mei 2012 Antwoord Je had zeker al gekeken op 1. Een eenvoudige vergelijking oplossen?6-(-x+7)=2x-1Eerst de haakjes wegwerken (zoals net)6+x-7=2x-1Gelijksoortige termen samen nemen (zoals netx-1=2x-1Links er rechts 2x aftrekken-x-1=-1Links en rechts 1 optellen-x=0Links en rechts vermenigvuldigen met -1x=0Oplossing: x=0Nu jij weer... WvR maandag 28 mei 2012 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Hoe los je deze vergelijking op?6-(-x+7)=2x-1Alvast bedankt! Tessa Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 mei 2012
Tessa Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 mei 2012
Je had zeker al gekeken op 1. Een eenvoudige vergelijking oplossen?6-(-x+7)=2x-1Eerst de haakjes wegwerken (zoals net)6+x-7=2x-1Gelijksoortige termen samen nemen (zoals netx-1=2x-1Links er rechts 2x aftrekken-x-1=-1Links en rechts 1 optellen-x=0Links en rechts vermenigvuldigen met -1x=0Oplossing: x=0Nu jij weer... WvR maandag 28 mei 2012
WvR maandag 28 mei 2012
©2001-2025 WisFaq