Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Range van f

Hier een vraag over het bepalen of w in de range van f ligt.

Ik kom hier alleen niet helemaal uit met de vermenigvuldiging van de onbekende vector v.

A = 1 2
0 1
1 1

w = 8
5
3

Om te bepalen of w inde range van ligt moet f met een vector v vermenigvuldigt worden om w te krijgen.

Ik loop vast omdat ik geen v vector kan vinden om mee te vermenigvuldigen, het enige waar ik mee kan vermenigvuldigen is v = x
y

Maar daar krijg ik een vergelijking uit waar ik niks mee kan.

Graag uw antwoord

Grt,

Mauric
Student universiteit - zaterdag 26 mei 2012

Antwoord

Je krijgt het stelsel $x+2y=8$, $y=5$, $x+y=3$ en dat heeft toch een oplossing?

kphart
maandag 28 mei 2012

 Re: Range van f 

©2001-2024 WisFaq