Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 67663 

Re: Vraagstuk Matrix

Ik begrijp een ding niet, dus ik heb voor de machines P en R ook een stelsel gedaan: P a+2y+4z= 480 R 0+3y+3z= 480
maar als ik dit in een matrix zet en uitwerk kom ik op
1 0 0 0
0 1 0 80
0 0 1 80

dus de laatste rij bevat niet enkel nullen. Waar heb ik een fout gedaan?

Merve
3de graad ASO - donderdag 24 mei 2012

Antwoord

Je vertrekt van de matrix :


Door de juiste rij-operaties bekom je :


Terug naar de vergelijkingen :

a + 2c = 160
b + c = 160

Geef c een waarde (tussen 0 en 80) en bereken a en b.

LL
donderdag 24 mei 2012

 Re: Re: Vraagstuk Matrix 

©2001-2024 WisFaq