Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Weer een vraagstuk matrix

De figuur toont vier eenbaanswegen die elkaar in vier kruispunten A,B,C,D snijden. Voor elke weg is twee plaatsen het aantal per uur voorbijrijdende wagens aangeduid. Ook x,y,z,u zijn de aantallen wagens die op de vermelde plaat voorbij rijden.

Bereken x,y,z,u.

Fatma
3de graad ASO - woensdag 23 mei 2012

Antwoord

Hallo

Links van A komen 350 auto's aan.
Dit zijn de 400 auto's die boven A vertrekken, verminderd met y (die rechtdoor rijden) en de x auto's, die zich tussen A en B bevinden.
Dus : 350 = 400 - y + x

Zo kun je nog drie vergelijkingen opstellen :
voor de 400 auto's die onder C aankomen
voor de 350 auto's die rechts van D aankomen en
voor de 700 auto's die boven B aankomen.

Je hebt dus vier vergelijkingen met 4 onbekenden.

Je zult merken dat er oneindig veel oplossingen.
Bv.: x = 100, y = 150, z = 200 en u = 250

Lukt het zo?

LL
donderdag 24 mei 2012

©2001-2024 WisFaq