Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrices oplossen

Een natuurlijk getal bestaat uit 3 cijfers. De som van de cijfers is 16. Als we de cijfers van de tientallen en de eenheden verwisselen, dan vermeerdert het getal met 36. Als we de cijfers van de honderdtallen en de eenheden verwisselen, dan vermeerdert het getal met 99.

reyhan
3de graad ASO - woensdag 23 mei 2012

Antwoord

Stel
a = cijfer van de honderdtallen
b = cijfer van de tientallen
c = cijfer van de eenheden
De waarde van het getal is dan : 100a + 10b + c

De eerste vergelijking is geen probleem veronderstel ik.
De vergelijking voor het tweede gegeven is :
100a + 10c + b = 100a + 10b + c + 36

De derde vergelijking is gelijkaardig.

Lukt het zo?

LL
donderdag 24 mei 2012

©2001-2024 WisFaq