Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrices vraagstukken

Emma, Amber en Julie hebben ieder een bedrag in euro op zak. Geeft Julie 12 euro aan Emma dan heeft ze de helft van Emma. Geeft Emma 3 euro aan Amber dan hebben ze evenveel. Krijgt Julie 3 euro van Amber dan heeft ze het negenvoud van Amber. Hoeveel euro heeft ieder meisje?

Ik weet echt niet hoe ik aan deze vraagstuk matrice moet beginnen...

Fatma
3de graad ASO - dinsdag 22 mei 2012

Antwoord

Hallo

Stel :
e = bedrag van Emma
a = bedrag van Amber
j = bedrag van Julie

Ik werk de eerste vergelijking uit :
Julie geeft 12 euro aan Emma :
het bedrag van Julie is dan j - 12
het bedrag van Emma is dan e + 12
Het bedrag van Julie is nu de helft van het bedrag van Emma :
j-12 = 1/2.(e+12)

Zo kun je ook de andere twee vergelijkingen opstellen.
En het stelsel kun je dan oplossen met de overeenkomstige matrix.

Lukt het zo?

LL
dinsdag 22 mei 2012

 Re: Matrices vraagstukken 

©2001-2024 WisFaq