Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Hoe los ik deze vergelijking op? ik kom er niet uit.

5·N+6·(29.682-N)+7·918/30.600=5,4

Kendri
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 mei 2012

Antwoord

Hallo Kenrick,

Eerst haakjes wegwerken, je krijgt dan:

5N - 6N + ......... = 5,4 (het getal op de plaats van de puntjes kan je zelf uitrekenen, toch?)

dus:
-N = 5,4 - ........

N = ....

Lukt het hiermee?

GHvD
dinsdag 22 mei 2012

 Re: Vergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq